Løgner og svindel

To personer som viser vektnedgang og piller. Bilde

Lytt til teksten:

Andre eksempler som kan være løgner er nyheter om ulike medisiner som ofte beskrives som vidundermedisiner som skal hjelpe mot alvorlig sykdom, slankemidler eller naturmedisin som kan hjelpe mot alle typer sykdommer. Slike historier er ofte meget overdrevet og inneholder gjerne bilder av mennesker som forteller historien sin om at medisinen har gjort dem helt friske eller slanke. Vi mennesker blir lett påvirket av slike historier og det vet disse som lager slike saker.

Hånd som holder mobiltelefon, sosiale medier med innlegg om: "gå ned 10 kg på 2 uker" og bilde av to personer som viser vektnedgang og piller. Kommentarer under bildet: "Fungerer ikke som lovet" og "kom ikke i posten".  En hånd som trykker på teksten. "Flere kommentarer". Illustrasjon.

Vårt tips til deg er å klikke på kommentarene på historiene. Der finner du ofte at andre har kommentert at dette er lureri og svindel.

Men du kan også oppleve å se andre typer annonser i sosiale medier eller andre nettsider hvor de prøver å selge deg produkter med veldig lav pris. Mange opplever dessverre å bli lurt av slike falske «nettbutikker» og som har opplevd å ha bestilt og betalt for varer som aldri kommer.


← Forrige leksjon: Hvordan gjenkjenne falske nyheter Neste leksjon: Kjærlighetssvindel→
Rull til toppen