Hvorfor blir noen lurt av kjærlighetssvindel

Lytt til teksten:

Kanskje er du litt ensom og endelig er det noen som vil snakke med deg, som sier til deg at du er vakker og vil gjøre alt for deg. Det vekker alltid gode følelser i oss mennesker når vi hører fine ting om oss selv. Endelig er det kanskje noen som bryr seg om akkurat deg, gir deg oppmerksomhet og lytter til hva du har å si.  Først så har dere kontakt i sosiale medier hvor dere skriver til hverandre, men etter hvert så begynner dere å snakke med hverandre på telefon

Disse kjærlighetssvindlerne er profesjonelle og de gjør alt for at du i starten føler deg sett og hørt. Det er både menn og damer som blir svindlet. Det disse menneskene er meget dyktig til er å få deg til å føle deg elsket og sett selv om dere ikke møtes. De sender gjerne bilder til deg, men dette er bilder av mennesker som de har funnet på en nettside. Gjerne flotte bilder av menn eller damer som ser bra ut. Det går faktisk an å bli forelsket i et annet menneske gjennom kontakt på sosiale medier og telefon.

På mobilskjermen hyggelig mann, bak skjermen en svindler som utgir seg for å være hyggelig mann.  Dame i brudekjole som ser på skjermen er forelsket i hyggelig mann. Illustrasjon.

Men disse svindlerne har alltid en plan. Først vil de vinne din tillitt og din kjærlighet, før de begynner å spørre om å låne penger. Det er gjerne små beløp i starten, og årsakene til at de spør om å låne er for å løse en situasjon som du tenker er riktig. Husk at dere på dette stadiet i forholdet har snakket mye sammen og har fortalt mye om hverandre. Etter hvert blir beløpene større og større og du vil jo bare hjelpe kjæresten din som er i trøbbel …

Vårt tips til deg er at du aldri godkjenner å bli venn med ukjente fra andre land og aldri sender penger til noen du ikke kjenner og eller har møtt. Da er du i hvert fall sikker på at du ikke blir svindlet.


← Forrige leksjon: Kjærlighetssvindel Neste leksjon: Eksempler →
Rull til toppen