De ulike skylagringstjenestene 

Lytt til teksten:

iCloud finnes i Apple-enheter levert av Apple. Det vil si at når du kjøper noe fra Apple iPhone, iPad, Mac, så inneholder disse iCloud.


Dropbox er en skylagringstjeneste som du betaler for å få innholdet ditt lagret og beskyttet.


Min Sky leveres av Telenor dersom du har et abonnement fra dem. De tilbyr sikker lagring av bildene du tar med mobilen din.

Google Disk er en tjeneste fra Google hvor du på ulike filer kan lage dokumenter som f. eks. regneark, tekstprogram (Word) og presentasjoner. Disse kan du dele og samarbeide med andre om.

OneDrive er noe du får om du installerer Windows. Der får du tilgang til blant annet Skype og Outlook.com.

Microsoft Teams er et sted hvor du kan samarbeide og snakke med andre mennesker, både i jobb og med venner. Der kan du laste opp filer, ha videomøter, ringe og chatte med hverandre.  Du kan også arbeide sammen med andre personer utenfor organisasjonen ved å invitere dem som gjester. Dere kan dele filer på en sikker måte, samt arbeide sammen ved hjelp av for eksempel Word, Excel og PowerPoint. 

SharePoint er en nettskybasert tjeneste fra Microsoft for bedrifter i alle størrelser. Istedenfor å installere SharePoint lokalt, kan alle bedrifter abonnere på en Office plan. Ansatte innenfor en bedrift kan opprette egne nettsteder for å dele dokumenter og informasjon med kolleger, partnere og kunder.


← Forrige leksjon: Hva er en fil? Neste leksjon: Felles for skylagringstjensetene →
Rull til toppen